Spring naar inhoud

Hue, een mooi Philips product, bekeken door de ogen van een techneut.

Na heel wat omwegen (Sonoff etc) kom ik uiteindelijk uit bij HUE voor mijn home automation.

Sonoff etc heeft op zich mooie schakelaars en andere zaken, maar (nog) geen dimmers bijvoorbeeld. En Hue heeft het voordeel van dat het van een groot bedrijf is, wat kwaliteit en betrouwbaarheid garandeert.

En nadeel van de Hue lamp is dat hij zijn instelling qua intensiteit niet onthoudt als hij spanningsloos is geweest. Dus als je de lamp per ongeluk met de schakelaar uit zet, en weer aan, is hij zijn instelling kwijt. Dat doet bijvoorbeeld Ikea met zijn smart lampen beter.

De eerste weken is dit puur een test site, een zogenaamd WIPje (Work In Progress)

Op- en aan-merkingen, aanvullingen etc zijn welkom. De email werkt šŸ˜‰

Ik ben zelf gestart met de aanschaf van een Hue Bridge V2.1. Deze is  nieuw  voor ongeveer 25 euro te koop op  bijvoorbeeld marktplaats.

en zie allemaal berichten over de Ikea lampen die veel goedkoper zijn.

Dus eerst maar eens testen met Ikea lampen.

Een volgende stap is de aanschaf van lampen, ik wilde gaan voor IKEA lampen gezien de prijs, maar eerst toch maar even Philips Hue lampen besteld. De vraag is dan, welke generatie? Qua lampen (E27) is Hue aan generatie 3 toe op dit moment, het verschil tussen 2 en 3 zie je bijvoorbeeld in dit Youtube filmpje (en nee, dat ben ik niet) šŸ˜‰

1 gedachte over “Hue, een mooi Philips product, bekeken door de ogen van een techneut.

 1. Wim

  Hi,
  Zelf kijk ik altijd bij de Duitse Hueblog.de

  Leuk dat er ook eentje in Nederland is.
  Zelf ben ik niet erg van de blogs en zo. Ik kan mij daarom voorstellen dat het beste moeilijk is zoiets in de lucht te houden.

  Ik kijk wel af en toe.
  Succes.

Reacties zijn gesloten.